Program för VARSEL utställningen

Här kommer du att hitta alla programpunkter som hör till utställningen VARSEL. Du kommer även att kunna ladda ner en .pdf för programmet här så snart det är sammanställt.

Till höger på sidan finns det en snabbsammanfattning om kommande program, men det är här du kan läsa mer information om aktiviteten så som tider, eventuellt entré och vem/vilka som medverkar eller håller i aktiviteten samt om eventuell föranmälan krävs.

Under April kommer det inte att hållas många programpunkter, men håll gärna koll här, för om det tillkommer någon så är det här som det kommer att stå om det.

Föranmälan görs antingen till oss på webben, eller till receptionen på tel. 0522-65 65 01. Vid webbanmälan, uppge namn och hur många som kommer.

 


 

Programpunkter

 

 Billigt och gott - "Nyttig och billig vardagsmat"

Datum:
  Måndag 3/5
Tid:
  10:00 - 12:00
plats:
  Spisrummet
Pris:
  20:-/person
Övrigt:
  Föranmälan krävs
 

Mathistorikern Barbro Östlund pratar om hur man tar tillvara på närproducerade råvaror, om näringen i maten och hur man får ut det bästa och mesta ur varje matprodukt. Barbro bjuder på en soppa och delar med sig av några utav hennes egna recept på god, billig och nyttig mat.

Det går även att dela, ta del av andra recept i forumet.

 

 Amir och hans grupp rappar

Datum:
  Onsdag 5/5
Tid:
  15:30
plats:
  Hyllan
 

Ungdomsrapparen Amir från Dalaberg uppträder tillsammans med några vänner på hyllan i anslutning till Ungdomsfullmäktiges möte.

 

 Håfreströms dagar

Datum:
  Fredag 7/5 - 8/5
 

Under fredagen den 7 maj och lördagen den 8 maj kommer en grupp människor ifrån bl.a. Håfreström – ett nerlagt pappersbruk – till utställningen och anordnar flera olika aktiviteter som berättar om varslandet, nerläggningen av bruket, och generell information om pappersindustrin i Dalsland.

En del av aktiviteterna dessa dagar, är bl.a. en workshop på fredagen som hålls i VARSEL utställningen kl. 11 där man får vara med och tillverka DVD-fodral till en dokumentärfilm. Denna workshop kräver en föranmälan.

Mer info om dessa dagar kommer inom kort!

 

 Hantera arbetslöshet

Datum:
  Onsdag 12/5
Tid:
  13:00 - 15:30
plats:
  Spisrummet
 

Nina Andersson från Mötesplatsen Dalaberg pratar om vad man kan göra för att få en meningsfull arbetslöshet. Eva Sund, psykolog på arbetsförmedlingen deltar, ger råd och tips.

 

 Hur man tar sig vidare i livet trots motgångar

Datum:
  Onsdag 26/5
Tid:
  13:00 - ca 16:30
plats:
  Hörsalen och Hyllan
 

Seminarium med Dogge Doggelito, David Camara, Nina Andersson och personal ifrån Lugna Gatan, Göteborg.

Under denna dag vill vi visa ungdomar att trots olika motgångar som vi alla kan ha – oavsett ålder, ursprung eller kön – så kan livet vändas till något positivt och bra.

 

 Debattlunch

Datum:
  Torsdag 27/5
Tid:
  11:00 - 14:00
plats:
  Spisrummet
Pris:
  50:-/person
Övrigt:
  Soppa, bröd, dricka samt kaffe och kaka ingår.
 

Bohusläns Museums ungdomsgrupp ”Ungas röster och kreativitet om arbete och framtid” ställer frågor till lokala politiker om arbetslöshet bland ungdomar.

 

 Sagostunden Glada Barn

Datum:
  6/5, 13/5, 20/5, 27/5 och 3/6
Tid:
  13:00 - 15:00
plats:
  Lekrummet
 

Bohusläns Museums ungdomsgrupp ”Ungas röster och kreativitet om arbete och framtid” underhåller barnen; de får måla, jobba med pärlor och tillsammans läser och berättar vi sagor.

Den 13/5 och 27/5 gäller andra tider än angett här, mer info kommer senare.