VARSEL - ett utställnings- och dokumentationsprojekt

VARSEL är ett unikt samarbete mellan åtta museer, en konsthall, ABF, Folkets Hus och Parker och LO. Över hela landet visas under 2010/2011 utställningar med berättelser från krisens Sverige.

Varje museum gör sin egen utställning men alla har möjlighet att använda varandras material. Västerbottens museum har producerat ett bildspel med fotografier och citat från alla deltagande kulturinstitutionerna.

Bildspelet visas på varje utställningsplats. En tabloid har också tagits fram med intervjuer från de medverkande. P1 har visat sig intresserade av projektet och har gjort flera radioprogram kring temat.

På Bohusläns museum har gjorts tre intervjuer med uppsagda ifrån SAAB Trollhättan,en intervju med en varslad barnskötare, två intervjuer med uppsagda människor från Håfreströms pappersbruk i Åsensbruk i Dalsland, en intervju med en arbetslös ungdom.

Alla intervjuade är också fotograferade.

 

De museer som är med i projektet är:

Västerbottens Museum i Umeå Stockholms Stadsmuseum Stockholms Läns Museum Bohusläns Museum i Uddevalla Norrköpings Stadsmuseum Arbetets museum Virserums Konsthall Länsmuseet i Landskrona Länsmuseet i Varberg

 

Övrig information och tillgång till pressmeddelanden, tabloiden och bildspelet på http://www.varsel.net.