Om Ungdomsgruppen

Bohusläns museum har valt att ta ytterligare ett steg i
VARSEL-projektet, och utvecklat ett ungdomsprojekt där
fem arbetslösa unga vuxna, 19-25 år, bidra med idéer till
utställningen och producerar programaktiviteter. Ungdoms-projektet kallas Ungas röster och kreativitet om arbete och
framtid
och leds av Sofie Henryson Rudvall, verksamhetsledare,
och Souxie Segage, handledare för ungdomsprojektet. Ungdomsprojektet ger dessa fem unga vuxna en inblick i museets verksamhet med programaktiviteter
och utställningar. Projektet ger en praktiskt erfarenhet,
värdefull för framtiden.
Dessa fem unga vuxna är:

Aizic Moisen
Aizic är en 21-åring som gick ut Estetiska Musikprogrammet i Uddevalla 2009 och har varit arbetslös i snart ett år. Aizic är glad, skojfrisk öppen och väldigt lagt åt det konstnärliga hållet med intresse för sång, musik, konst i flera former och digital formgivning genom bland annat webbdesign.

Mail: aizic@varselbohuslan.se

Emelie Johansson
Emelie är 19 – snart 20 – år och tog studenten ifrån Media programmet i Uddevalla 2009. Hon är trevlig, social och håller sina vänner hårt om ryggen i vått och torrt. Hon gillar fotografering och att måla. Emelie må verka lite blyg ibland, men hon spricker lätt ut i ett vackert leende och skojar friskt.

Mail: emelie@varselbohuslan.se

Hanna Tuvdal
Är en 25-årig blivande djurskyddsinspektör, utbildad på Umeås Universitet. Hanna är en lugn och sansad person, men är mycket engagerad i djur och natur och vill gärna se ett större intresse för djur och natur frågor. Hon må ha fötterna på jorden, men vid djurplågeri blir hon till eld och lågor, och då ligger man risigt till om man är djurplågare..!

Mail: hanna@varselbohuslan.se

Malin Ohlson
Malin är en 20-årig tjej med starkt humör och åsikter, enveten till tusen! Hon är stark och självständig med ett stort intresse för djur och bilar. Hon tog sin examen ifrån Dingle naturbruksgymnasium, även hon förra året. Malin vet vad hon vill och vill gärna se saker gjorda.

Mail: malin@varselbohuslan.se

Mattias Nordblom
Mattias är likt Malin och Emelie född 1990 och gick ut Naturvetenskapsprogrammet på Östrabo 2009. Han är en idé-sprudlande gladlynt kille, morgontrött men alltid redo för nya projekt. Musik är Mattias stora passion och han spelar bland annat piano, gitarr, ukulele, saxofon och orgel. Med Mattias har man aldrig tråkigt eller brist på samtalsämnen och idéer.

Mail: mattias@varselbohuslan.se